top of page

Recept van de maand

IMG_6254.jpeg

Pumpkin Spice Cupcake

Ingrediënten:​
 

​VOOR DE CUPCAKE

  • 75 gram amandelmeel

  • 15 gram kokosmeel

  • 1 eetlepel speculaaskruiden

  • 50 gram kokosbloesemsuiker

  • 50 gram kokosolie, gesmolten

  • 1/4 theelepel bakpoeder

  • Snufje zout

  • 30 gram ( 2 el) pompoenpuree 

  • 3 eieren

​

VOOR DE TOPPING

  • 175 gram pompoenpuree 

  • 100 gram Vivani 75% pure chocolade met kokosbloesemsuiker

  • 1/2 theelepel speculaaskruiden

Bereiding:

​

  1. Verwarm de oven voor op 165°C.

  2. Bereid de pompoenpuree: Kook pompoenblokjes tot ze zacht zijn, pureer en laat een beetje afkoelen.

  3. Meng de droge ingrediënten: In een kom meng je het amandelmeel, kokosmeel, speculaaskruiden, kokosbloesemsuiker, bakpoeder en een snufje zout.

  4. Voeg de natte ingrediënten toe: Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de gesmolten kokosolie en pompoenpuree toe en meng goed.

  5. Combineer het beslag: Voeg de droge ingrediënten toe aan het eimengsel en roer tot een glad beslag.

  6. Vul de cupcakevormpjes: Verdeel het beslag over de siliconen mini cupcakevormpjes en vul ze voor ongeveer 3/4 vol.

  7. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten. 

  8. Smelt ondertussen de chocolade: Breek de Vivani chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie (in een kom boven een pan heet water). Roer tot de chocolade volledig is gesmolten.

  9. Voeg de pompoenpuree (mag nog warm zijn) beetje bij beetje toe aan de gesmolten chocolade, terwijl je goed roert om een gladde consistentie te krijgen. Voeg ook de speculaaskruiden toe en meng goed. Giet het mengsel in een spuitzak met een rozet spuitmondje.

  10. Laat de cupcakes even afkoelen in de vorm en verwijder ze daarna voorzichtig. Zet ze op een bord en spuit de chocolade pompoentopping op de cupcake.  Dat kan direct als de cupcakes wat zijn afgekoeld.

  11. Versier met een paar pompoenpitjes en/of cacaopoeder.

​

De rest van de pompoen kan je gebruiken voor een pompoensoepje:-) Voeg het kookvocht wat je hebt afgegoten toe aan de overgebleven pompoenpuree en een 1/2 bouillonblokje of een beetje Keltisch zeezout, meng de puree met water en verwarm al roerend.

​

Je kunt de cupcakes 4 dagen in de koelkast bewaren of 3 maanden in de vriezer. Haal ze ca. 1 uur voordat je ze wil eten uit de vriezer:-) 

bottom of page